Vensterwerk logo
m-vwlogo

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag die hier niet bij staat, mail of bel ons dan gerust.

Ik heb al een site. Kan ik deze om laten zetten in een Wordpress site?

van Joomla naar Wordpress
Ja, dat kan zeker!

Ook als je een site in een ander CMS hebt, kunnen we deze in de meeste gevallen goed overzetten naar de laatste versie van Wordpress. Voor het omzetten van een  Joomla!site hebben we zelfs een speciale aanbieding.

Afhankelijk van de structuur en de opmaak van de site, is in de meeste gevallen een site goed te vertalen naar een Wordpress site. Als je wilt weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw site, vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Geef hierbij het internetadres van de huidige site aan en de grootte van de site in aantal pagina's.

Is het nodig om enige technische kennis (bijvoorbeeld HTML) te hebben om een Wordpresssite te onderhouden?

wordpress zonder technische kennisWordpress is zo opgezet dat iedereen die wel eens achter de computer zit hier mee om kan gaan.

Er is geen HTML, javascript, css, etc. kennis nodig. Iedereen die kan knippen en plakken met een tekstverwerker, zal pagina's kunnen plaatsen op zijn eigen site.

Wordpress CMS Wat is dat eigenlijk?

wordpress-logoWordpress is snel, krachtig, uitgebreid en gratis te gebruiken.

Wordpress is een vrij te gebruiken, open-source contentmanagementsysteem (cms). Het systeem is niet alleen gratis, maar ook makkelijk en krachtig in gebruik. Met Wordpress is het mogelijk om snel en zonder technische kennis, websites te maken en te onderhouden. Omdat Wordpress met veel functies is uit te breiden, is het geschikt voor bijna alle internetsites.

Het is dan ook niet voor niets, dat Wordpress wereldwijd op meer dan een kwart van alle internetsites wordt gebruikt.

Hoe lang duurt het voor mijn site live is?

De meeste sites zijn binnen een week na aanlevering van al het site-materiaal beschikbaar op internet.

Dit is afhankelijk van de grootte van de site en hetgeen u zelf aan pagina's wilt toevoegen.

Kan ik de site ook bij een andere hostingmaatschappij laten hosten?

Natuurlijk!

De site die door Vensterwerk wordt gemaakt is van jou. Je bent dan ook vrij om deze bij elke hostingprovider te plaatsen.

Tegenwoordig hebben de servers van bijna alle hosting providers voldoende specificaties om Wordpress- of Joomla sites op te zetten.

In overleg kan Vensterwerk deze installatie van de site bij een andere hostingprovider voor je uitvoeren. Het is handig om deze wens bij aanvraag van de offerte te melden, zodat wij hier rekening mee kunnen houden.

Zijn de ontwerpen ook geschikt voor tablets en smartphones?

responsive-designDe ontwerpen zijn gemaakt volgen de zogenaamde 'responsive design'-principes. Dat wil zeggen dat de pagina's zich aanpassen aan de resolutie en dus ook het scherm waarop de site wordt getoond.

Op een pc ziet de site er optimaal uit voor een groot scherm, terwijl op een smartphone of tablet de pagina's zich zodanig aanpassen dat deze ook dáár op de meest optimale manier worden weergegeven.

Neem contact op

Een beller is sneller!

beller2

06 22220715